Блокування періодів

У BJet можна легко заблокувати минулий або майбутній період для проведення у них операцій. Функціонал дозволяє вберегти від помилкових проводок з неправильною датою.

Наприклад, якщо у пункті Блокування минулого періоду  поставити дату 01.01.2023, а у пункті Блокування майбутнього періоду обрати 01.01.2024, то можна буде проводити операції тільки у 2023 році, а у всіх інших періодах система не буде дозволяти робити проводки.


Доступні варіанти блокування:

  • для усіх, окрім користувачів із роллю головного бухгалтера;
  • для усіх, включно з головним бухгалтером.

Блокування минулого періоду

Для блокування минулого періоду перейдіть до меню Бухгалтерський облік > Бух. облік > Блокування минулого періоду .
У спливному вікні оберіть дати:

  • Заблокувати минулий період для усіх користувачів, окрім головного бухгалтера (тільки головний бухгалтер може редагувати документи включно до цієї дати. Можна використовувати цю дату для фіксації проміжного балансу в межах фінального річного балансу). 
  • Дата блокування для всіх (жоден користувач, включаючи головного бухгалтера, не може редагувати облікові записи включно до цієї дати. Використовуйте його, наприклад, для блокування фіскального року). 

Також можна заповнити тільки перший рядок, щоб користувачі не мали доступу до минулого періоду, а у головного бухгалтера залишився доступ до усіх періодів.

Натисніть Оновити

Обраний минулий період заблоковано.

Блокування майбутнього періоду

Для блокування майбутнього періоду перейдіть до меню Бухгалтерський облік > Бух. облік > Блокування майбутнього періоду.
У спливному вікні оберіть:

  • Компанія (заповниться автоматично, згідно з поточною компанією. За наявності мультикомпанії, можна змінити на іншу) 
  • Заблокувати майбутній період для усіх користувачів, окрім головного бухгалтера (тільки головний бухгалтер може редагувати документи включно після цієї дати). 
  • Заблокувати на дату (жоден користувач, включаючи головного бухгалтера, не може редагувати облікові записи, починаючи з цієї дати. Використовуйте його, наприклад, для блокування фіскального року). 

Також можна заповнити тільки перший рядок, щоб користувачі не мали доступу до майбутнього періоду, а у головного бухгалтера залишився доступ до усіх періодів.

Натисніть Оновити.

Обраний мабутній період заблоковано.