Рознесення банківської виписки 

Завдяки BJet ви можете спростити довготривалий процес узгодження банківських виписок з документами.

Рознесення банківської виписки - це зв'язування транзакцій банку із документами бухгалтерського обліку у BJet. Це також наступний етап роботи з банківськими виписками після їх внесення у систему вручну або через імпорт

У системі наявні 5 варіантів рознесення банківської виписки:

Автоматичне узгодження рядків банківської виписки з документами реалізації чи надходження

   Узгодження банківської виписки із наявними у системі документами надходження чи реалізації відбудеться автоматично після внесення виписки у систему, якщо:

  • ви вносите банківську виписку у систему після того, як підтвердили документ,
  • дата, партнер, сума та валюта збігаються у банківській виписці та документі.

Після внесення банківської виписки у систему, рядки, що узгодилися автоматично будуть відмічені сірим кольором. 

Документ надходження чи реалізації змінить статус на Оплачено.До нього будуть додані дані про оплату, які можна буде побачити через кнопку з літерою "і".

Підтвердження банківської виписки

Коли усі рядки банківської виписки (транзакції) узгоджені з документами системи або проведені, тоді потрібно повернутися у банківську виписку та підтвердити її. Ця технічна дія означатиме, що робота за цією банківською випискою завершена. 

Щоб переглянути наявні банківські виписки у меню Бухгалтерський облік > Інформаційна панель натисніть на назву необхідного журналу.

Оберіть виписку. Вона матиме статус Новий.

У ній натисніть Підтвердити.

Банківська виписка перейде у статус Підтверджено, що означатиме, що робота із транзакціями з цієї виписки закінчена. 

Перегляд узгодження банківської виписки

Переглянути бухгалтерське проведення після узгодження ви можете: 

  • Через кнопку. Якщо банківська виписка була одна, після її підтвердження натисніть кнопку Перейти до банківських виписок. У списку виписок натисніть на необхідну. У ній натисніть на смарт-кнопку Журнал документів. Ви побачите запис у журналі. Натисніть на нього і ви побачите бухгалтерські записи. 

  • На журналі. Перейдіть до меню Бухгалтерський облік > Інформаційна модель. Натисніть на журнал, по якому вносилася банківська виписка. У списку виписок натисніть на необхідну. У ній натисніть на смарт-кнопку Журнал документів. Ви побачите запис у журналі. Натисніть на нього і ви побачите бухгалтерські записи. 

  • Через платежі. Перейдіть до меню Бухгалтерський облік > Продаж > Платежі. Натисніть на необхідний платіж. У ньому натисніть на смарт-кнопку Журнал бухгалтерських записів. Ви побачите бухгалтерські записи. 


Дивіться також